0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
  • Domov
  • / Novice
  • / Clos du Temple je postal najboljši rose na svetu!

Clos du Temple je postal najboljši rose na svetu!

17.02.2024

Te dni je v Parizu potekal eden največjih vinskih sejmov na svetu. V okviru sejma se je odvijala tudi svečana podelitev priznanj za najboljša vina po mnenju ugledne revije The drinks business. V kategoriji najboljših rosejev je slavil Clos du Temple, ki ga pridelujejo v hiši največjega biodinamičnega pridelovalca na svetu - Gerard Bertrand. Rose je zmagal in s tem prekosil izjemno močno konkurenco. Da gre za izjemen rose priča podatek, da izvira iz regije Languedoc-Rousillon, ki ni primarno poznana po rose vinih, s tem je vino prekosilo Provanso, ki je do sedaj držala primat.

Pri Drinx smo zelo ponosni, da vam lahko najboljši rose na svetu ponudimo in predstavimo. Ponosni smo tudi na odlično, dolgoletno sodelovanje z najboljšim vinarjem na svetu, ki je tudi izjemen filantrop in osebnost. Vino lahko okusite in naročite v naših trgovinah ter na spletni strani.

Ob tej nagradi izrekamo tudi čestitke celotni ekipi, ki stoji za tem dosežkom in Gerardu Bertrandu osebno.

O roseju Clos du Temple

Gre za vino, ki ga pridelajo po biodinamičnih principih. Grozdje izvira iz zgodovinskih vinogradov, ki se razprostirajo na 12 hektarjih in so ločeni na 11 parcel. Vinogradi so oskrbovani ročno, s pomočjo uprežne živine. Tudi trgatev poteka ročno, ob optimalni dozorelosti grozdja iz posamezne parcele. Vino je zvrst 4 rdečih sort (grenache, cinsalut, syrah in murvedre) in 1 bele (viognier), kar vinu daje svoj edinstven karakter, ki je v popolnem ravnovesju, polnosti in zelo obstojnem pookusu, ki ga podkrepi čudovita svežina.

Ker so vinogradi locirani ob vinski kleti, je čas od trgatve do pridelave minimalen. Sledi stroga selekcija grozdja in stiskanje pri hladni temperaturi (5oC), s čimer ohranijo primarne arome in svežino ter preprečijo, da bi se mošt preveč intenzivno obarval. Po 24 urni stabilizaciji mošta sledi fermentacija pri kontrolirani temperaturi med 8 in 10oC. Sledi 6 do 8 mesečno zorenje vina v novih barrique sodčkih iz Francoskega hrasta na finih drožeh z rednim mešanjem. Assemblage izvedejo ob sadnem dnevu, ko je tudi najboljši dan za okušanje vina po biodinamičnem koledarju.

Spoznaj Clos du Temple rose