0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €

Natural, biodynamic, organic

03.05.2022

Natural:

Naravno vino je bolj pojem kot natančno opredeljena kategorija z dogovorjenimi lastnostmi. V svoji najčistejši obliki gre za vino, narejeno iz neoporečnega fermentiranega grozdnega soka in nič drugega. Mnogi ljudje - vinarji, distributerji, pisatelji, someljeji - se soočajo z izrazom "naravno vino". Nekateri imajo raje besedno zvezo "vino z nizko intervencijo", "golo" vino ali "surovo" vino. Nekateri svoj izdelek imenujejo "samo fermentiran sok." Toda »naravno vino« je izraz, ki se najpogosteje uporablja in vsakdo v vinoteki, vinskem baru ali restavraciji, ki je naravnan na naravo, bo vedel, kaj mislite, ko ga uporabljate.

 

Biodynamic

Biodinamično vino je proizvod vinarstva z najmanjšim možnim posegom. To pomeni brez kemikalij, ki bi umetno nahranile zemljo, brez pesticidov za kratkoročno zaščito pridelka in brez dodatkov za "popravke" po žetvi. Biodinamično vino je rezultat kmetovanja, ki spodbuja uravnoteženo in prožno zemljo, ki je najboljša brez manipulacije.

 

Organic:

Ekološko vino je vino, pridelano iz grozdja, pridelanega po načelih ekološke pridelave, ki praviloma izključuje uporabo umetnih kemičnih gnojil, pesticidov, fungicidov in herbicidov.