0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
  • Domov
  • / Novice
  • / Praznujte v stilu, spoznajte šampanjce Pommery

Praznujte v stilu, spoznajte šampanjce Pommery

23.12.2022

Vrhunec veselega decembra je tu in prav je, da se ob takih priložnostih razvajamo. Za tokratno priporočilo smo se obrnili na eno vidnejših šampanjskih kleti, ki so pomembno tvorile zgodovino te iskrive pijače..

Ste vedeli, da je ravno vdova Jeanne-Alexandrine Louise Pommery izumila prvi Brut oz., za takratne razmere suhi šampanjec? Tako je, zgodilo se je leta 1874 in to ravno na posesti v središču mesta Reims.

A za razumevanje razlogov je potrebno osvetlili delček zgodovine. Šampanjci kot jih poznamo danes obstajajo šele kakih 150 let. Do leta 1874 so bila to izključno sladka, peneča vina, ki so se pila ob sladicah. O tem pričajo številni dokumenti, slike pa tudi rezbarije, ki jih je v kredne stene rovov pod posestjo Pommery vklesal Gustave Navlet.

Kot zanimivost, šampanjce so pili iz kozarcev, ki so spominjali na pivske Bock kozarce, z izbočenim dnom. Namen dna je bil, da se trdi delci sesedejo in tako je postal šampanjec bolj bister. Da so šampanjci sedaj kristalno čisti pa je odgovorna soseda vdove Pommery, ki je verjetno ena bolj znanih šampanjskih vdov. Po njej se imenujejo šampanjci, ki se kitijo z rumeno etiketo, katere odtenek je tudi zaščiten.

Louise Pommery je leta 1958, po smrti moža, prevzela vodenje družbe Pommery & Greno. Razumela je, da mora za uspeh podjetja pridelavo usmeriti v nove stile šampanjcev ob strogem zasledovanju kakovosti ji je skozi leta uspelo kupiti ene najboljših leg v celi Šampanji.

Skozi poslovno pot se je spogledovala z angleškim plemstvom, o čemer priča tudi edinstvena posest, ki ji v Reimsu ni primerjave. Ravno iz tega spogledovanja je leta 1874 nastal Pommery Nature – prvi suh šampanjec, ki je prekinil tradicijo pridelave sladkih šampanjcev. Seveda ga lokalna družba ni sprejela najbolje, a rezultati so pokazali drugače in kmalu so vsi pričeli s pridelavo bolj suhega stila.

Vsekakor je veličastnost vin pripeljala do tega, da je klet Pommery priznana kot ena vodilnih šampanjskih hiš na svetu in veseli smo, da vam lahko predstavimo njihovo široko paleto šampanjcev. Linija Brut Royal bo zadovoljila široko skupino ljubiteljev te iskrive pijače. Brut Apanage je linija kulinaričnih šampanjcev, ki s svojo širino in eleganco popestrijo vsako slavnostno mizo. Grand Cru Royal zajema šampanjce, ki so pridelani z grozdjem iz 7 Grand Crujev, njihov najbolj prestižen šampanjec pa je imenovan po vdovi Pommery – Louise. Kot zanimivost pa boste v ponudbi našli tudi Les Clos Pompadour. Gre za šampanjec, ki je pridelan izključno iz grozdja, ki ga obirajo na 25 hektarjih velikem vinogradu nad kletjo v Reimsu.

Spoznajte šampanjce Pommery in razvajajte svoje brbončice z izbrano eleganco iz Reimsa. Ta teden smo vam na vse šampanjce Pommery ponudili tudi 10 % popust, tako, da bo odločitev še lažja!

Preveri ponudbo in izkoristi 10 % popust na vse šampanjce Pommery >>>