0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
  • Domov
  • / Novice
  • / Spoznajte vina UOU, vina opuščenih vinogradov

Spoznajte vina UOU, vina opuščenih vinogradov

31.10.2023

Predstavljamo vam čudovit svet vin UOU z izvrstno paleto vin in zgodbo, bogato kot sami njihovi okusi. Vina UOU je ustanovil Marinko Pintar, skromen vizionar, ki globoko ceni tradicijo in skrite bisere opuščenih vinogradov.

Vina UOU so poimenovana po volu, vprežni živali; močni, vztrajni in trmasti ter zahtevajo popolno pozornost, tako pri pridelavi kot ob okušanju. Njihov edinstven karakter je posledica starih trt, naravnega kmetovanja, podaljšane maceracije in zorenja v lesenih sodih.

Lega Goriških brd in Vipavske doline skupaj z obilico sonca ter vinarjevim potrpljenjem z ljubeznijo do narave grozdju omogočijo bistvo. Ročne in pozne trgatve pa vinu olajšajo pot belega, jantarnega vina k presežkom, ki jih odkriva vedno več ljubiteljev vin. Vse skupaj zaokrožijo še rdeče zvrsti, ki mamljivo vabijo brbončice k okušanju starih sort.

Konzorcij zapuščenih vinogradov

Vsaka kapljica vina UOU izkazuje verovanje, da vsaka trta pripoveduje zgodbo in vsako grozdje nosi bistvo svojega terroirja. Konzorcij opuščenih vinogradov je skupnost enako mislečih posameznikov, ki jih druži strast do ohranjanja in pomlajevanja vinogradov, ki so bili predolgo zapostavljeni. Marinko Pintar  ima globoko vez s temi pozabljenimi trtami in željo, da jih oživi. Konzorcij sestavlja mreža predanih kmetov in vinogradnikov, ki si neumorno prizadeva za revitalizacijo teh vinogradov in jih skrbno neguje za pridelavo grozdja vrhunske kakovosti.

Spoznajte Marinka Pintarja

Lahko bi rekli, da Marinko Pintar ni zgolj vinar; on je varuh zgodovine. Z globoko zakoreninjeno ljubeznijo do zemlje se je podal na misijo, da reši zapuščene vinograde in jih znova spremeni v cvetoče površine. Njegova neomajna predanost tem vinogradom in njihovemu edinstvenemu značaju je temelj vin UOU.

Filozofija vin UOU

  • V konzorciju sledijo filozofiji, ki je globoko zakoreninjena v trajnosti in tradiciji. Verjamejo, da se odlična vina rodijo iz harmoničnega prepleta narave in vzgoje. Njihov proces pridelave vina vodijo naslednja načela:
  • Spoštovanje do terroirja: s kombinacijo tradicionalnih pristopov in sonaravne pridelave omogočajo, da edinstvene lastnosti vinogradov zasijejo v vsaki steklenici.
  • Trajnostne prakse: poslužujejo se okoljsko prijaznih metod obdelovanja. V vinogradih uporabljajo zgolj alge ter minimalno rabo bakra in žvepla, s tem zagotavljajo zdrav ekosistem za trte in okolje.
  • Ročno pridelana odličnost: vsako grozdje je ročno obrano na vrhuncu zrelosti, kar se odraža tudi v vinih, ki so pridelana z največjo skrbnostjo in pozornostjo.

Spoznajte vina UOU

Vabimo vas, da spoznate vina UOU, ki pričajo o predanosti Marinka Pintarja in konzorcija opuščenih vinogradov. Z vsakim požirkom boste okusili zgodovino, kulturo in strast, ki se skrivajo v vsaki steklenici. Ne glede na to, ali ste izkušen vinski navdušenec ali šele na začetku svoje poti, vina UOU ponujajo nekaj izjemnega za vsak okus.

Pretresljiva zgodba

Za vino pravimo, da je pijača, ki združuje in jo je najlepše piti v družbi prijateljev. Ker je naš prijatelj Marinko Pintar, vodilna sila vin UOU, letos v požaru izgubil vinsko klet in velik del tekočega in arhivskih letnikov vin, mu bomo od vsake prodane steklenice vin UOU namenili 1 EUR.

Spoznajte vina UOU in se prepustite edinstvenosti tradicije in vztrajnosti ljudi, ki jih pridelujejo!

Spoznajte vina UOU