0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €

Pommery

15.09.2021

Leta 1858 je Madame Pommery prevzela vodjo Pommery & Greno po smrti svojega moža. Širitev svoje hiše je zasnovala na ustvarjanju vin, ki niso enaka nobenim drugim, z eno stalno zahtevo: kakovost potisnjena do skrajnosti. Zavedajoč se, kako pomembno je poreklo grozdja za kakovost njenih vin, je z leti zgradila zbirko najboljših vinogradov v celotnem Champagneju.

Glede okusa je bila pred svojim časom. Prav ona je leta 1874 ustvarila Pommery Nature, prvi brut šampanjec, ki je doživel komercialni uspeh in s tem prekinil tradicijo zelo sladkega vina. Ženska v moškem svetu je svojo osebnost vtisnila v svoje šampanjec. Čistost in prefinjenost vin Pommery ohranjata to dediščino.

Madame Pommery, ki je želela angleškim potrošnikom ponuditi edinstveno, predvsem "suho" vino, se je odločila za naložbo v novo strateško lokacijo, ki združuje vse optimalne pogoje proizvodnje. Julija 1868 je Madame Pommery v Reimsu začela največji gradbeni projekt stoletja, preoblikovanje kamnolomov krede v vinske kleti. Francoski in belgijski rudarji so izkopali 18 kilometrov, 30 metrov pod zemljo, medsebojno povezanih galerij, sestavljenih iz sodov in rebernih obokov. To je velikansko podzemno mesto. Gustave Navlet je okrasil trge, ki jih tvorijo starodavni vodnjaki, z ogromnimi reliefnimi skulpturami, ki poudarjajo nadrealistično lepoto teh veličastnih galerij, ki so oddane v trajnem mraku. Čudovito monumentalno stopnišče s 116 stopnicami je edina povezava med tem podzemnim svetom in zunanjim svetom.

Proizvajati z največjim spoštovanjem do okolja je dolžnost registrirane označbe porekla, ki je zelo razvpita. Ta že stara skrb se je v zadnjih petnajstih letih okrepila in je del cilja trajnostnega razvoja naših dejavnosti.

Skupina Vranken-Pommery Monopole Group je od leta 2014 nagrajena z dvojno oznako "Trajnostno vinogradništvo v šampanjcu" in "Visoka okoljska vrednost".

Raznolikost grozdja, ki ga uporabljamo v naših šampanjcih, kakovost letne trgatve, izbor letnikov za mešanice, čas staranja v kleti ... toliko parametrov in toliko skrbnosti dodajajo odtenek okusom. Pommery deluje v skladu s temeljnim načelom: izbor letnikov, ki sestavljajo mešanico, stopljenih in dalj časa staranih v kleti – in ne doziranje – mora biti vir značilnih lastnosti vin.

Brut Royal združuje skoraj štirideset različnih letnikov šampanjca. Millésimé je narejen iz sedmih 100 % grand crus. Cuvée Louise, najbolj rafiniran letnik, je mešanica treh najbolj občutljivih grands crusov.

Tako kot mojstri kleti pred njim tudi Clément Pierlot deluje v sožitju z regijo in s pomočjo odličnih sort grozdja na ozemlju izraža prehod v sodoben šampanjec, ki ga je po njegovem mnenju pionirirala Madame Pommery.

Pod veličastno leseno konstrukcijo kleti iz 19. stoletja je kad, kjer so bile končane prve fermentacije. V prvi polovici oktobra v procesu alkoholnega vrenja nastane tiho, nepeneče vino, ki ga enologi okušajo, da ohranijo prvotno kakovost.

Mešanje, ključni korak v proizvodnem procesu, zaključi mojster kleti Clément Pierlot s podporo svoje ekipe enologov.

Pri delu z vrsto letnikov skrbno in natančno iz leta v leto poustvarja značilno aromo in okus Pommeryja. Tako se Pommeryjeva kakovost in slog nadaljujeta.