Košarica je prazna
Pridelava vina je precej kompleksen proces, v katerem mora vinar uporabljati številna znanja, da lahko ustvari vino, ki je kvalitetno in želenega okusa. Njegov vpliv na končni izdelek je ogromen, zato mora dobro vedeti, zakaj se je odločil za določen postopek in kaj želi doseči. Tako nastane tudi tako imenovano suho vino, ki se v bistvu nanaša na vrsto vina z nizko vsebnostjo sladkorja.
Suho vino je torej vino, pri katerem koncentracije reducirajočih sladkorjev znaša največ 9 gramov na liter, ob tem pa koncentracija skupnih kislin (v gramih vinske kisline na liter) ne znaša več kot 2 grama pod koncentracijo reducirajočih sladkorjev. Na kratko bi torej lahko rekli, da vino, ki mu rečemo suho, ne presega 9 gramov sladkorja na liter. Naj razložimo še malce bolj razumljivo: bistvo vsakega vina tiči v procesu fermentacije. Takrat kvasovke za svoje delo porabljajo sladkor, ki je v grozdju, in ga pretvarjajo v alkohol. Zato fermentaciji rečemo alkoholno vretje. V nadzorovanem procesu fermentacije lahko vinar precej natančno določi, kolikšno stopnjo alkohola in sladkorja želi ustvariti. Če fermentacijo ustavi predčasno (lahko tako, da zniža temperaturo), nekaj sladkorja v vinu ostane, zato je vino sladko. Kadar kvasovke pri svojem delu porabijo ves sladkor, pa končni izdelek sladkorja ne vsebuje. Ali pa ga vsebuje zelo malo. Tako (poenostavljeno) nastane suho vino. Poleg suhih vino poznamo še polsuho, polsladko in seveda sladko vino.
V naši ponudbi so vrhunska suha vina iz številnih domačih in tujih vinorodnih pokrajin. Med njimi so tako rdeča kot bela vina: preizkusite merlot, malvazijo, teran, sauvignon, refošk, pinot, rebulo, chardonnay, rose in druga znamenita vina vrhunske kakovosti. Če je suho vino vaša priljubljena pijača, vam vsekakor svetujemo obisk naše spletne trgovine, kjer smo na enem mestu ustvarili res bogato ponudbo.
Šifra: 5886
Šifra: 5883
Šifra: 5882
Šifra: 5677
Šifra: 3626
Šifra: 657
Šifra: 5668
Šifra: 5667
Šifra: 5666
Šifra: 5665
Šifra: 5664
Šifra: 678
Šifra: 330