0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 50 €
Kategorije Filtri

Filtriraj izdelke

Prosecco

Prosecco prihaja iz severovzhodne Italije, čeprav je njegovo središče majhna regija v Benečiji, imenovana Conegliano Valdobbiadene.

V preteklosti se je grozdje, ki so ga uporabljali za izdelavo Prosecca, imenovalo tako Prosecco kot Glera. Zeleno grozdje s tanko lupino gojijo v pokrajinah Veneto in Furlanija v severni Italiji že več sto let. Proizvodne tehnike se še naprej izboljšujejo, želja po eksperimentiranju pa raste. Rezultat so boljši mehurčki in nižja raven sladkorja, ki prikazujejo terroir, kakovost in stil.

Za radovednega ljubitelja vina je svet Prosecca res veliko za raziskovanje. Toda leta 2009 je zaradi povečanega števila zasaditev v Novem svetu italijanske oblasti poiskale pravno zaščito za ime "Prosecco", tako da so sorto ponovno krstile kot "Glera". To je bila poteza, podobna temu, kako Francozi ščitijo ime Champagne kot kraj izvora. To je bilo tudi leto, ko je ime Conegliana Valdobbiadene postalo 44. italijanski Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG). V Italiji se Prosecco nanaša izključno na vina, izdelana v okviru treh določenih označb, pridelana z najmanj 85 % Glera. Zaradi zmerno visoke kislosti grozdja je primerno za peneče vino. Daje čudovit parfum melon, breskev, hrušk in belih cvetov. Nastala vina so običajno lahka do srednje močna. Odvisno od proizvajalčevega sloga in količine ostanka sladkorja se lahko vsebnost alkohola pri popolnoma suhih vinih giblje od 8,5 % do 12,5 %.

Več...
Prikazanih 1 - 24 od 32 izdelkov
Način prikaza:

Šifra: 4503

Na zalogi
Cena z DDV:
4,90 €

Šifra: 4691

Na zalogi
Cena z DDV:
7,65 €