Košarica je prazna
Italija v svetovnem merilu proizvede največ vina (19 odstotkov) – sledita ji Francija in Španija. Italijansko vino je plod dolge, morda celo najstarejše tradicije pridelovanja vin na svetu, vina pa nastajajo v prav vseh italijanskih regijah. In čeprav povprečni Italijan menda popije 42 litrov vina letno, ga veliko tudi izvozijo. Italijanska vina imajo torej res dolgo zgodovino, stari Rimljani pa so bili tisti, ki so razvili učinkovite metode pridelovanja, shranjevanja in ustekleničenja vin. Italijane bi torej lahko šteli med pionirje pridelovanja kvalitetnih vino, domala vsako italijansko vino pa v kulinariki najde svoj popoln par ne glede na to, katero italijansko jed si boste privoščili. Peneča bela vina se tako odlično prilegajo predjedem ali samostojno kot aperitiv, suha bela vina pa dobro dopolnjujejo morske jedi, rižote, testenine ter mehke sire. Lahka rdeča vina priporočajo poleg lahkih mesnih jedi in paradižnika, težja rdeča vina pa poleg pečenk in divjačine. Sladka vina lepo dopolnijo okuse sladic, ki pa same pose sebi ne smejo biti slajše od vina, ki se ga pije poleg. Skrbno izbrano italijansko vino bo torej odlično dopolnilo vse jedi, le vedeti morate, katerega izbrati. Uživajte v njihovem okusu in se predajte večtisočletni tradiciji pridelave vin, s katero se ponaša Italija.
Šifra: 3093
Šifra: 3092
Šifra: 3091
Šifra: 3090
Šifra: 3531
Šifra: 3530
Šifra: 3431
Šifra: 3415
Šifra: 3287
Šifra: 2999
Šifra: 2998
Šifra: 2997
Šifra: 2996
Šifra: 2994
Šifra: 2993
Šifra: 2675
Šifra: 2674
Šifra: 2673
Šifra: 2672
Šifra: 2671
Šifra: 2670
Šifra: 2669
Šifra: 2668