Preprosto ime za zelo priljubljeno svetovno pijačo. Njena uporaba in prvi zapisi segajo že v daljne 11. stoletje.
Izvor gina je pravzaprav Nizozemska, ki je med dolgoletno vojno svoje vojake krepila z brinovim napitkom imenovanim Nizozemski pogum. Ti so kasneje skrivnostno zdravilo prenesli po celotni sedanji Evropi. Omenja se, da so zdravilci in menihi pripravljali zdravilne napoje prav iz brinovih jagod. Zdravilne učinke brinja so poznali že v rimskih časih. Do večjega splošnega poznavanja pa pride v 17. stoletju in tako dobimo zaščitni znak Anglije, ki je razvila veliko novih stilov pridelave, ki so drugačni od prvotnega. Ime izhaja iz nizozemsko francoskih izpeljank imena jenever - Genever, ki opisuje to pijačo. Stil gina delimo na 5 skupin, ki se med seboj razlikujejo načinu destilacijskega postopka, vsebnostjo sladkorja in alkoholno stopnjo. Poznamo London dry, destilirani, plymouth, Old Tom, Navy strenght. Način uživanja gina ni kot pri vodki ali ostalih žganjih, ki jih lahko pijemo same. Karakter okusa, ki ga izraža sama pijača, zahteva mešanje z drugimi pijačami. Od tukaj smo dobili vsem poznani Gin Tonic. Moderna proizvodnja pa nam je dodala raznovrsten nabor okusov, ki jih pridobijo s ponovno destilacijo in dodajanjem različnih naravnih sestavin, največkrat agrumov.
Etsu Ocean je omejena serija ginov, destilirana z vodo, črpano iz globin Tihega oceana. Ima nežen okus po jodu, ki poudari note yuzuja in svežih citrusov.
Etsu handcrafted gin. Japonski gin, destiliran na otoku Hokkaido. Glavne sestavine so: brinove jagode, grenka lupina pomaranče, zlat koren, angelika in še dve skrivnostni botaniki.
Dvojni Yuzu Gin se destilira v destilarni Akita v prefekturi Akita na Japonskem, na otoku Honshu. Prefektura Akita se nahaja na obali Japonskega morja in se razteza vzhodno od...
Etsu dvojni pomarančni gin je bil maceriran sedem dni z uporabo tradicionalnih botanikov, kot so lupina japonske grenke pomaranče, brinove jagode, korenina sladkega korena,...
Black Thistle ima sedež v Brechinu, v osrčju Angusa, regije, znane po pridelavi najboljšega sadja, zelenjave in seveda botaničnih rastlin. Za vsako od naših žganih pijač ročno...
Black Thistle ima sedež v Brechinu, v osrčju Angusa, regije, znane po pridelavi najboljšega sadja, zelenjave in seveda botaničnih rastlin. Za vsako od naših žganih pijač ročno...
Kimerud Gin 40% je visoko nagrajen gin. Džin je dobro uravnotežen zaradi skrbnega mešanja 22 finih rastlinskih sestavin. Večina botaničnih rastlin je doma pridelanih na kmetiji...
Hillside gin je zgrajen na osnovi naše blagovne znamke Kimerud gin. Hillside Aged Gin je gin v dvojnem sodu, destiliran na enak način, kot bi bil "London Dry Gin".
Čudovito osvežujoč gin iz daljnje Japonske! Japonski suhi gin Sakurao, ki ga proizvaja Chugoku Jozo v destilarni Sakurao, je narejen z izborom lokalnih rastlin, vključno z...
Mayfair Dry Gin se proizvaja v Londonu z uporabo ročno nabranih rastlin, vključno z irisom, semenom koriandra, korenino angelike in brinovimi jagodami, kar ima za posledico...
Izjemen gin, polnjen z veliko količino žafrana, redke in drage začimbe, pridobljene iz cvetja crocusa. Poleg rahlo pikantnega okusa daje gin tudi bledo rumeno barvo.
Klasično suh gin, ki ga proizvaja Garden Shed Drinks Co na Škotskem in uporablja mešanico 13 rastlin, vključno z robidami, regratovo korenino in sivko.
Hendrick's Orbium Gin je reinterpretacija mojstra destilarne Lesley Gracie. Z dodatnim vkapanjem izvlečkov, kot so kinin, pelin in cvet modrega lotosa, je nastal ekspresiven in...