Košarica je prazna
Italija v svetovnem merilu proizvede največ vina (19 odstotkov) – sledita ji Francija in Španija. Italijansko vino je plod dolge, morda celo najstarejše tradicije pridelovanja vin na svetu, vina pa nastajajo v prav vseh italijanskih regijah. In čeprav povprečni Italijan menda popije 42 litrov vina letno, ga veliko tudi izvozijo. Italijanska vina imajo torej res dolgo zgodovino, stari Rimljani pa so bili tisti, ki so razvili učinkovite metode pridelovanja, shranjevanja in ustekleničenja vin. Italijane bi torej lahko šteli med pionirje pridelovanja kvalitetnih vino, domala vsako italijansko vino pa v kulinariki najde svoj popoln par ne glede na to, katero italijansko jed si boste privoščili. Peneča bela vina se tako odlično prilegajo predjedem ali samostojno kot aperitiv, suha bela vina pa dobro dopolnjujejo morske jedi, rižote, testenine ter mehke sire. Lahka rdeča vina priporočajo poleg lahkih mesnih jedi in paradižnika, težja rdeča vina pa poleg pečenk in divjačine. Sladka vina lepo dopolnijo okuse sladic, ki pa same pose sebi ne smejo biti slajše od vina, ki se ga pije poleg. Skrbno izbrano italijansko vino bo torej odlično dopolnilo vse jedi, le vedeti morate, katerega izbrati. Uživajte v njihovem okusu in se predajte večtisočletni tradiciji pridelave vin, s katero se ponaša Italija.
Šifra: 5018
Šifra: 5089
Šifra: 5078
Šifra: 5077
Šifra: 5076
Šifra: 5075
Šifra: 5074
Šifra: 5073
Šifra: 5072
Šifra: 5048
Šifra: 5045
Šifra: 5044
Šifra: 5043
Šifra: 5016
Šifra: 5015
Šifra: 5014
Šifra: 5013
Šifra: 5012
Šifra: 5011
Šifra: 5010
Šifra: 5009
Šifra: 5008
Šifra: 5007
Šifra: 5047