Košarica je prazna
Italija v svetovnem merilu proizvede največ vina (19 odstotkov) – sledita ji Francija in Španija. Italijansko vino je plod dolge, morda celo najstarejše tradicije pridelovanja vin na svetu, vina pa nastajajo v prav vseh italijanskih regijah. In čeprav povprečni Italijan menda popije 42 litrov vina letno, ga veliko tudi izvozijo. Italijanska vina imajo torej res dolgo zgodovino, stari Rimljani pa so bili tisti, ki so razvili učinkovite metode pridelovanja, shranjevanja in ustekleničenja vin. Italijane bi torej lahko šteli med pionirje pridelovanja kvalitetnih vino, domala vsako italijansko vino pa v kulinariki najde svoj popoln par ne glede na to, katero italijansko jed si boste privoščili. Peneča bela vina se tako odlično prilegajo predjedem ali samostojno kot aperitiv, suha bela vina pa dobro dopolnjujejo morske jedi, rižote, testenine ter mehke sire. Lahka rdeča vina priporočajo poleg lahkih mesnih jedi in paradižnika, težja rdeča vina pa poleg pečenk in divjačine. Sladka vina lepo dopolnijo okuse sladic, ki pa same pose sebi ne smejo biti slajše od vina, ki se ga pije poleg. Skrbno izbrano italijansko vino bo torej odlično dopolnilo vse jedi, le vedeti morate, katerega izbrati. Uživajte v njihovem okusu in se predajte večtisočletni tradiciji pridelave vin, s katero se ponaša Italija.
Šifra: 5046
Šifra: 5042
Šifra: 5041
Šifra: 5040
Šifra: 5037
Šifra: 5036
Šifra: 5035
Šifra: 4894
Šifra: 4893
Šifra: 4891
Šifra: 4889
Šifra: 4888
Šifra: 4887
Šifra: 4886
Šifra: 4885
Šifra: 4884
Šifra: 4883
Šifra: 4882
Šifra: 4881
Šifra: 4879
Šifra: 4878
Šifra: 4880
Šifra: 5039
Šifra: 5038