Sadjevec je destilat iz mešanice različnih vrst sadja. Pripravlja se na tradicionalni način navadno v bakrenih posodah.
Najbolj uporabljene sorte, ki se uporabljajo za sadjevec so jabolka, hruške in slive. Pri nas imamo Dolenjski sadjevec, ki ima zaščiteno označbo porekla z izrazito sadno aromo, ki nastane pri destilaciji mešanice različnih sort jabolk, hrušk, sliv in češpelj. Nemčija je poleg ostalih držav najbolj prepoznavna pri pridelavi. Sadjevec se pripravlja iz zrelega in dozorelega sadja, ki najprej zmeljemo oz. zdrobimo da dobimo iz njega sok. Za večji ekstrakt oziroma cvetico to sadje maceriramo nekaj časa in pri tem pridobimo na okusu. Drozgi nato dodamo kvasovke in po fermentaciji lahko začnemo z destilacijo. Kakovost sadjevca je v veliki meri odvisna od kvalitete sadja. Za predelavo se uporablja poletno sadje, ki ga je zaradi zrelosti potrebno takoj uporabiti in predstavlja slabšo kvaliteto destilata, jesensko sadje, zimsko sadje, ki mora odležati pred mletjem oziroma stiskanjem.
Destilarno Poli je leta 1898 ustanovil GioBatto Poli. Danes jo vodijo štirje bratje in sestre Jacopo, Geampaolo, Barbara in Andrea Poli. Nahaja se v severovzhodni italijanski...
Šamar je nova blagovna znamka rakije, ki je dvignila raven celotne kategorije. S kančkom modernega v tradicionalnem svetu prinaša na mestno mizo dediščino in tradicijo ter...
Vrhunsko slivovo žganje z opojno aromo in harmoničnim, edinstvenim okusom. Izbrani plodovi starih avtohtonih sort sliv - Požega, Ranka in Trnovača, destilirani v bakrenem kotlu...
Briljantna jantarno rumena barva z intenzivnimi odtenki in toplim tonom. Vonj, ki ga zaznamo, preden ga okusimo, je obdajajoč in intenziven. Obstajajo lahke sadne note in bolj...
Značilnosti, zaradi katerih je to eno od dragocenejših destilatov hiše, je izjemna finost in intenzivnost, zaznav na nosu, ter čistost in eleganca v ustih. Zlato obarvana...
S svojo kristalno in čisto belo barvo takoj izrazi vso eleganco sorte. Na nosu je obdajajoče in široko s cvetnimi aromami in notami rdečega jagodičevja, v ustih je mehko, čisto...
Z nezmotljivo zapeljivo in intenzivno aromo rumenega muškata. V ustih sta mehkoba in aroma izenačeni in tvorita izjemno sladko grapo z dolgim ??in obstojnim pookusom.