0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
Dodaj v priljubljene

Vino Fossati Barolo DOCG 2013 Borgogno 0,75 l

Šifra: 5042
Rodil se je v najmlajšem vinogradu, tistem, ki že od leta 2008 daje cvetlični in sadni vonj Barolu di Borgogno: FOSSATI. Zori vsaj 4 leta v najmanjših sodih, ki uspejo povečati tipičnost nebbiola iz Barola. Pomeni elegantno, dišeče, uravnoteženo, mehko in okroglo vino, ob katerem razumemo, kako drugačne so lahko Langhe.
Preberite več

Značilnosti izdelka:

Država: Italija
Letnik: 2013
Litraža: 0,75
Proizvajalec: Borgogno
Regija: Piemonte
Sorta: Nebbiolo
Stil: Bogato rdeče
Stopnja sladkorja: suho
Vsebnost alkohola: 14

Preveri zalogo po poslovalnicah

Na zalogi (čas dostave 1-2 dni)
Cena:
84,90 €

Rodil se je v najmlajšem vinogradu, tistem, ki že od leta 2008 daje cvetlični in sadni vonj Barolu di Borgogno: FOSSATI. Zori vsaj 4 leta v najmanjših sodih, ki uspejo povečati tipičnost nebbiola iz Barola. Pomeni elegantno, dišeče, uravnoteženo, mehko in okroglo vino, ob katerem razumemo, kako drugačne so lahko Langhe.

ORGANOLEPTIČNE LASTNOSTI

Rubinasto rdeča, prozorna. Na nosu note svežega sadja in črne češnje, rahla pikantnost in zeliščne note vina, ki je na začetku svoje evolucije, a z velikim potencialom. Nato se pojavi lahka nota KRVI. V okusu hrustljavo in vitko sadje, ki ga spremljajo prijetni retronazalni pridih začimb. Hrustljavost in elegantna taninska tekstura.

UJEMANJE S HRANO

Barolo par excellence se dobro poda k pomembnim jedem, kot so tradicionalne piemontske mesne druge jedi, kot so kuhano meso in enolončnice. V različnih svetovnih tradicijah najdemo golaž v vzhodni Evropi, entrecôte v Franciji in enolončnico s severnimi jeleni, Poronkaristys, na Finskem. Na Norveškem pa ga lahko kombinirajo s fårikålom, mesno enolončnico, ki jo spremlja zelje. Barolo, ki ostaja v Evropi, se dobro ujema s tipično grško jedjo, souvlakijem, nabodalom iz mesa in zelenjave. Namesto tega, ko gremo na Japonsko, pomislimo na gyoza (ocvrti ravioli, polnjeni z mlado čebulo, marinirano svinjino in začimbami). Selitev v Združene države Amerike, govedina (angus, wagyu, lokalni vol, longhorn) v brisketu (brisket).