Košarica je prazna
Italija v svetovnem merilu proizvede največ vina (19 odstotkov) – sledita ji Francija in Španija. Italijansko vino je plod dolge, morda celo najstarejše tradicije pridelovanja vin na svetu, vina pa nastajajo v prav vseh italijanskih regijah. In čeprav povprečni Italijan menda popije 42 litrov vina letno, ga veliko tudi izvozijo. Italijanska vina imajo torej res dolgo zgodovino, stari Rimljani pa so bili tisti, ki so razvili učinkovite metode pridelovanja, shranjevanja in ustekleničenja vin. Italijane bi torej lahko šteli med pionirje pridelovanja kvalitetnih vino, domala vsako italijansko vino pa v kulinariki najde svoj popoln par ne glede na to, katero italijansko jed si boste privoščili. Peneča bela vina se tako odlično prilegajo predjedem ali samostojno kot aperitiv, suha bela vina pa dobro dopolnjujejo morske jedi, rižote, testenine ter mehke sire. Lahka rdeča vina priporočajo poleg lahkih mesnih jedi in paradižnika, težja rdeča vina pa poleg pečenk in divjačine. Sladka vina lepo dopolnijo okuse sladic, ki pa same pose sebi ne smejo biti slajše od vina, ki se ga pije poleg. Skrbno izbrano italijansko vino bo torej odlično dopolnilo vse jedi, le vedeti morate, katerega izbrati. Uživajte v njihovem okusu in se predajte večtisočletni tradiciji pridelave vin, s katero se ponaša Italija.
Šifra: 4701
Šifra: 4700
Šifra: 4699
Šifra: 4698
Šifra: 4697
Šifra: 4696
Šifra: 4695
Šifra: 4694
Šifra: 4693
Šifra: 4692
Šifra: 4691
Šifra: 4690
Šifra: 4689
Šifra: 4688
Šifra: 4687
Šifra: 4686
Šifra: 4179
Šifra: 4144
Šifra: 4143
Šifra: 4266
Šifra: 4265