0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €

Vino Chardonnay Kraemer Vineyard 2019 Sanctum 0,75 l

Šifra: 162
Sanctumov Chardonnay Prestige Kraemer Vineyard je izvrstno vino burgundskega stila. Pridelujemo iz skrbno izbranega grozdja našega vinograda z minimalnim posegom med fermentacijo. Vino je polnega okusa, v kozarcu se jasno izrazi terroir lipoglavskih vinogradov.
Preberite več

Značilnosti izdelka:

Država: Slovenija
Letnik: 2018
Litraža: 0,75
Proizvajalec: Sanctum
Regija: Štajerska Slovenija
Sorta: Chardonnay
Stil: Bogato belo
Stopnja sladkorja: suho
Vsebnost alkohola: 13,5
Cena:
24,90 €

CHARDONNAY PRESTIGE KRAEMER VINEYARD

suho belo vino

2018

SORTA: 100 % Chardonnay

VINORODNI OKOLIŠ: Štajerska Slovenija

ALKOHOL: 13,5 %

TERROIR: Kontinentalna hladna klima z mrzlimi zimami in s sončnimi, milimi pomladmi. Sončna poletja. Noči so osvežujoče hladne zaradi vetrov okoli gričev in dolin. Vinograd se razprostira na strmem (30-40 % naklon) južnem pobočju griča Lipoglav na nadmorski višini 300 m. Tla so pretežno laporna.

KLETARJENJE: Nastaja samo v najboljših letnikih z izborom najboljših sodov vina Chardonnay. Pridelujemo ga iz skrbno izbranega grozdja našega vinograda z minimalnim posegom med fermentacijo. Grozdje po stiskanju fermentira v novih in rabljenih sodih iz slovenskega in francoskega hrasta. Fermentacija poteka spontano z lastnimi kvasovkami. Po opravljenem biološkem razkisu vino zori več mesecev na drožeh. Ustekleničeno je brez filtracije.

OPIS VINA: Vino je bledo zlate barve, z zadržano a elegantno in kompleksno cvetico. Klasična aroma bele hruške in jabolka se dopolnjuje z aromo hrastovega lesa. Vino je polnega okusa, kisline so živahne in uravnotežene. V kozarcu se izrazi terroir lipoglavskih vinogradov