0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €

Vino Pinot Noir Sanctum 0,75 l

Šifra: 419
Sanctumov Modri pinot je vino burgundskega stila. Pridelujemo iz skrbno izbranega grozdja našega vinograda z minimalnim posegom med fermentacijo. Eleganten slog, polnega okusa s klasičnim dramatični pinotovskim karakterjem. Sanctumov Modri pinot je pred nekaj leti združenje slovenskih someljejev proglasilo za najboljšega v Sloveniji.
Preberite več

Značilnosti izdelka:

Država: Slovenija
Letnik: 2016
Litraža: 0,75
Proizvajalec: Sanctum
Regija: Štajerska Slovenija
Sorta: Modri pinot
Stil: Bogato rdeče
Stopnja sladkorja: suho
Vsebnost alkohola: 13

Preveri zalogo po poslovalnicah

Na zalogi (čas dostave 1-2 dni)
Cena:
19,80 €

MODRI PINOT

suho rdeče vino

2016

SORTA: 100 % Modri pinot

VINORODNI OKOLIŠ: Štajerska Slovenija

ALKOHOL: 13 %

TERROIR: Kontinentalna hladna klima z mrzlimi zimami in s sončnimi, milimi pomladmi. Sončna poletja. Noči so osvežujoče hladne zaradi vetrov okoli gričev in dolin. Vinograd se razprostira na strmem (30-40 % naklon) južnem pobočju griča Lipoglav na nadmorski višini 300 m. Sestava tal je pretežno laporna, ponekod mešanica laporja in ilovice.

KLETARJENJE: Pridelujemo ga iz ročno obranega grozdja. Grozdje skrbno razpecljamo in dodamo nekaj celih grozdov, maceracija in spontana fermentacija potekata v manjših fermentorjih. Vino po stiskanju zori dvanajst do osemnajst mesecev v rabljenih francoskih barik sodih. Vino je ustekleničeno brez filtracije.

OPIS VINA: Vino je nežne rubinaste barve. Cvetica je zelo elegantna, s pridihom češnje in se dobro dopolnjuje z aromo hrastovega lesa. Tanini so mehki, kislina je prijetna. V okusu se zazna češnje in slive ter pridih kavne arome. Pookus je dolg in odločen.