0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €

Vino Pinot Noir Prestige 2018 Sanctum 0,75 l

Šifra: 420
Sanctumov Modri pinot Prestige je vino burgundskega stila, pridelan prirodno. Pridelujemo ga iz skrbno izbranega grozdja našega vinograda z minimalnim posegom med fermentacijo. Vino je rubinaste barve. Cvetica je izrazito sadna in značilna za Modri pinot. Vino je uravnoteženo in polnega okusa. Odlikuje ga svežina in močno izražen okus zrelega rdečega sadja. V večjem formatu, 1,5 l steklenici, se okusi še poudarijo, v kozarcu se jasno izrazi terroir lipoglavskih vinogradov.
Preberite več

Značilnosti izdelka:

Država: Slovenija
Letnik: 2016
Litraža: 0,75
Proizvajalec: Sanctum
Regija: Štajerska Slovenija
Sorta: Modri pinot
Stil: Bogato rdeče
Stopnja sladkorja: suho
Vsebnost alkohola: 13
Cena:
24,90 €
Minister za zdravje opozarja: Prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju!

MODRI PINOT PRESTIGE

suho rdeče vino

2016

SORTA: 100 % Modri pinot

VINORODNI OKOLIŠ: Štajerska Slovenija

ALKOHOL: 13 %

TERROIR: Kontinentalna hladna klima z mrzlimi zimami in s sončnimi, milimi pomladmi. Sončna poletja. Noči so osvežujoče hladne zaradi vetrov okoli gričev in dolin. Vinograd se razprostira na strmem (30-40 % naklon) južnem pobočju griča Lipoglav na nadmorski višini 300 m. Sestava tal je pretežno laporna, ponekod mešanica laporja in ilovice.

KLETARJENJE: Nastaja samo v najboljših letnikih z izborom različnih leg. Pridelujemo ga iz skrbno izbranega in ročno obranega grozdja naših vinogradov. Grozdje skrbno razpecljamo in dodamo nekaj celih grozdov, maceracija in spontana fermentacija potekata v manjših fermentorjih. Vino po stiskanju zori dvanajst do osemnajst mesecev v rabljenih francoskih sodih. Ustekleničeno je brez filtracije.

OPIS VINA: Vino je rubinaste barve. Cvetica je izrazito sadna in značilna za Modri pinot. Vino je uravnoteženo in polnega okusa. Odlikuje ga svežina in močno izražen okus zrelega rdečega sadja. V večjem formatu, 1,5 l steklenici, se okusi še poudarijo, v kozarcu se jasno izrazi terroir lipoglavskih vinogradov.