0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €

Vino My Red 2015 Sanctum 0,75 l

Šifra: 416
Sanctumov cuvee je vino burgundskega stila. Pridelujemo ga iz skrbno izbranega grozdja našega vinograda z minimalnim posegom med fermentacijo. Združili smo sorti Syrah in Modri pinot, ki skupaj odlično funkcionirata. Gre za zvrst, ki je pravi odraz našega terroirja.
Preberite več

Značilnosti izdelka:

Država: Slovenija
Letnik: 2015
Litraža: 0,75
Proizvajalec: Sanctum
Regija: Štajerska Slovenija
Sorta: Zvrst
Stil: Bogato rdeče
Stopnja sladkorja: suho
Vsebnost alkohola: 13
Cena:
24,90 €

MOJE RDEČE

suho rdeče vino

2015

SORTA: 60 % Syrah, 40 % Modri pinot

VINORODNI OKOLIŠ: Štajerska Slovenija

ALKOHOL: 13 %

TERROIR: Kontinentalna hladna klima. Snežne, mrzle zime in sončne, mile pomladi. Sončna poletja. Noči so osvežujoče hladne zaradi vetrov okoli gričev in dolin. Vinogradi se razprostirajo na strmih (30-40 % naklon) južnih pobočjih gričev nad Ločami in Klokočovnikom na 400 m n.v. in 300 m n.v. Sestava tal je pretežno laporna, ponekod mešanica laporja in ilovice.

KLETARJENJE: Pridelujemo ga iz ročno obranega in skrbno izbranega grozdja, ki fermentira v manjših fermentorjih z naravnimi kvasovkami. Vino sort Syrah in Modri pinot zori od dvanajst do osemnajst mesecev v francoskih barik sodih in 500-litrskih sodih Slavonskega hrasta. Ustekleničeno je brez filtracije.

OPIS VINA: Barva vina je vijolično rubinasta. V vonju se kombinirata vonj popra, ki ga daje sorta Syrah, in vonj črnega jagodičevja sorte Modri pinot. Vino je elegantno in polnega okusa z uravnoteženimi in mehkimi tanini. Ta zvrst je pravi odraz našega terroirja.