0
Košarica
0,00 €
menu zapri
0
Košarica
0,00 €

Vino Chateau La Tour Figeac 2019 Chateau La Tour Figeac 0,75 l

Šifra: 9614
Château La Tour Figeac 2019 je eleganten, sofisticiran Grand Cru Classé iz Saint-Émiliona, ki združuje terroir-specifično mineralnost, globino sadja in fino strukturo — idealen za ljubitelje s kompleksnimi, večplastnimi Bordeuxi, za gastronomske pare ali kot investicijsko vino z dobrim staranjem.
Preberite več

Značilnosti izdelka:

Država: Francija
Letnik: 2019
Litraža: 0,75
Natural wine: Natural wine
Proizvajalec: Chateau La Tour Figeac
Regija: Bordeaux
Sorta: Zvrst
Stil: Bogato rdeče
Stopnja sladkorja: suho
Vrsta izdelka: Vina
Vsebnost alkohola: 14,5
Cena:
62,50 €
Obvesti me
Obvesti me
Za naročila nad 69€ je dostava brezplačna.

Videz

Globoka rubinasta barva, z rahlimi vijoličnimi odtenki ob robovih, srednje do visoke viskoznosti, sijoča in gosta — nakazuje koncentracijo, strukturo in dobro zorenje.


Vonj

Na nosu kompleksno: temno rdeče in črno sadje (robide, črne češnje, slive), sledijo note modrih in temnih sadežev kot borovnice, skupaj z začimbami (črni poper, topli zimskih začimb, rahla moka / moka atmosfera), zemljanimi / gruntnimi notami zemlje (“loamy soil”), rahlo čokolado / temno čokolado in subtilnimi mineralnimi ali gravelnimi toni — tipično za terroir Saint-Émiliona.

Okus

Srednje do polnega telesa, z elegantnimi, fino poliranimi tanini in dobro strukturo. Sadnost je zrela in intenzivna (temno sadje, slive, črne češnje), podprta z uravnoteženo kislino, ki daje svežino. Tekstura je svilnata do rahlo praškaste strukture taninov, ustvari občutek mehkobe in globine. Hrast in začimbe so lepo integrirani, brez pretirane dominacije, kar omogoča, da sadje in terroir lepo pridejo do izraza.


Zaključek

Pookus je dolg, zdržljiv, kjer se vračajo note temnega sadja, začimb, rahlega dima / čokolade in mineralnosti. Zaključek je eleganten, uravnotežen, z dobro strukturo in potencialom za daljšo staranje. Vino je že v mladosti dostopno (posebej po dekantiranju), vendar se bo s časom razvijalo — pričakovana življenjska doba 6-20 let.

Vinifikacija

  • Ročna trgatev, ročna selekcija grozdja.
  • Kombinacija fermentacije: del v nerjavečih inox posodah, del v velikih lesenih (odprto-vratnih) posodah. Cuvaison (~30 dni).
  • Delno celi grozdi (whole-bunch vinifikacija) za nekaj deleža stabilnosti in strukture.
  • Malolaktična fermentacija v hrastovih sodih.
  • Zorenje v hrastovih sodih — polovica novih francoskih barik, polovica enovinskih. Število mesecev zorenja se giblje okrog 18 mesecev, z delom zorenja na drožeh.

Kozarci in ostali pripomočki

Šifra: 3645
Na zalogi
Cena z DDV:
15,99 €
Šifra: 4403
Na zalogi
Cena z DDV:
37,50 €
Šifra: 4402
Na zalogi
Cena z DDV:
37,50 €
Šifra: 3651
Na zalogi
Cena z DDV:
37,50 €
Šifra: 3646
Na zalogi
Cena z DDV:
15,99 €
Šifra: 4400
Na zalogi
Cena z DDV:
15,99 €
Šifra: 3647
Na zalogi
Cena z DDV:
15,99 €
Šifra: 3653
Na zalogi
Cena z DDV:
37,50 €