Viskije so na Japonsko prvič prinesle ameriške vojaške odprave v 1850-ih. S črpanjem znanja iz škotskih viskijev zdaj narod proizvaja nekaj najboljših in najbolj modnih primerov žganja, ki temelji na žitu, in nekaj lastnega pridiha. Kakšna je razlika med japonskim in škotskim viskijem? Japonski viskiji imajo močan škotski vpliv, ne le zaradi podobnosti v proizvodnih metodah, ampak tudi zaradi sestavin. V zgodnjih letih so japonske žganjekuhe izdelovali samo z domačim ječmenom. Vendar pa poletni vročinski valovi in visoka vlažnost v rastni sezoni pomenijo, da je kakovost domače sorte nižja od kakovosti, uvožene iz Evrope. Zato je skoraj ves ječmen, ki se uporablja za izdelavo japonskega viskija, uvožen. Slogovno so japonski viskiji običajno manj šoti v primerjavi s škotskimi viskiji, čeprav obstajajo tudi vrhunski vzorci, ki imajo močan vpliv šote. Šota je razpadli rastlinski material, ki je nastajal več tisoč let in ga običajno najdemo na mokriščih. Voda je še en ključni dejavnik, ki prispeva k značajem japonskih viskijev. Novo ustanovljene destilarne na Japonskem se skoraj vse nahajajo na prostranih zemljiščih na višji nadmorski višini, z veliko okoliške vegetacije in blizu kakovostnih vodnih virov.
Ta viski je proizveden v destilarni Eigashima na Japonskem in je tradicionalno ustekleničen brez dodajanja barvil in brez hladilne filtracije.
Zorenje traja skupno pet let; dve...
Matsui Whisky je japonski viski.
Proizvaja ga destilarna Kurayoshi, ustanovljena leta 1910.
Na steklenici viskija Sakura Single Malt Whisky lahko vidite japonske ženske, ki...
mešani viski amazakura proizvaja destilarna Sasanokawa v mestu Koriyama. Yamazakura izhaja iz japonskih besed "gora" in "češnjev cvet". To se odraža tudi na etiketi steklenice....
Ta mešani sladni viski prihaja iz zelo duhovne države Japonske. S tem viskijem proizvajalci slavijo japonsko tradicijo in obrtniško znanje. Ime je sestavljeno iz besed "KAMI" in...
Fantastičen 12-letni mešani japonski viski iz Nikke, predstavljen v steklenici, ki je oblikovana po izrezu kimona. Uživajte čistega, z ledom ali v klasični pijači highball.
Hakushu je japonski enosladni viski podjetja Suntory. Ime Hakushu pomeni "Bela peščena obala" in se nanaša na bogato nahajališče mineralov v reki na otoku Honšu, ki vodi do...
Tsunuki Single Malt je japonski viski, ki ga destilirajo, zorijo, mešajo in stekleničijo v destilarni v osrčju zgodovinske zibelke družine Hombo v Kagošimi na otoku Kjušu....
Čeprav je mešan na Japonskem, je Togouchui Premium Whisky mešanica škotskega sladu in kanadskega žita. Staran v mestu Togouchi v predoru, ki je bil prvotno zgrajen za železnico,...
Togouchi japonski mešani viski Kiwami, mešanica škotskega single malta in kanadskega žitnega viskija navdušuje s svojo sadno aromo in Japonsko prefinjenostjo. Zagotovo ne boste...
Tukaj je "japonski" mešani viski iz destilarne White Oak na Japonskem. Komponenta z enim sladom je verjetno destilirana in zorjena pri belem hrastu, medtem ko se komponente zrn...