Ves škotski viski je bil prvotno narejen iz ječmenovega slada. Komercialne destilarne so začele uvajati viski iz pšenice in rži v poznem 18. stoletju. Obstajata dve vrsti škotskega viskija: Malt viski, ki je izdelan po postopku Pot Still, in Grain viski, ki je izdelan po postopku Patent Still (ali Coffey Still). Malt viski je narejen samo iz ječmenovega slada, Grain viski pa iz ječmenovega slada skupaj z neslajenim ječmenom in drugimi žiti. Single malt je izdelan iz ječmenovega slada v Pot Still postopku v eni destilarni. Cilj je doseči zelo značilne okuse in odtenke, ki ponazarjajo slog posamezne destilarne. Blended oziroma mešani škotski viski je narejen s kombiniranjem več single maltov s pšeničnim in/ali koruznim viskijem Column still postopku pri destilatih. Škotski je ime za viski, ki je lahko narejen le na Škotskem. Starati se mora v hrastovih sodih najmanj tri leta. Poleg zahtev hrasta ni nobenih omejitev glede vrste hrastovega soda, tako da lahko škotske viskije starajo v novih ali rabljenih sodih, bivših sodih burbon-a ali sherry-a in drugih, če so narejeni iz hrasta.
Šifra: 727
Šifra: 726
Šifra: 715
Šifra: 714
Šifra: 713
Šifra: 9511
Šifra: 9481
Šifra: 9454
Šifra: 9453
Šifra: 9432
Šifra: 9431
Šifra: 9408
Šifra: 9396
Šifra: 9392
Šifra: 9390
Šifra: 9381
Šifra: 9371
Šifra: 9370
Šifra: 9369
Šifra: 9368
Šifra: 9367
Šifra: 9365
Šifra: 9364
Šifra: 9363