Viski je krovni izraz za starane žgane pijače iz žitnih zrn, ki se lahko pridelajo kjer koli na svetu.
Vsi viskiji uporabljajo koruzo, pšenico, rž, oves ali ječmen, mnogi pa uporabljajo kombinacijo dveh ali treh različnih zrn. Različni deleži uporabljenih zrn igrajo pomembno vlogo pri določanju končnega profila viskija, prav tako procesi fermentacije in destilacije. Vrsta hrasta in čas, ki ga viski preživi v sodu, je tudi precej odločilen dejavnik okusa viskija. Nekatere države, kot so Škotska, Irska, ZDA in Kanada, imajo predpise, ki urejajo njegovo proizvodnjo. Razlika med whisky in whiskey je zgolj stvar črkovanja in ni večjih razlik glede sestavin ali postopka. Uporaba ali pomanjkanje črke "e" izhaja iz različnih zgodovinskih preferenc Irske in Škotske. Irski proizvajalci vključujejo "e", prakso, ki se je kasneje prenesla na ameriške viskije. Škotske destilarne ne uporabljajo "e" in temu sta sledili tako Kanada kot Japonska. V ZDA ni nenavadno, da se uporablja škotski "viski", zlasti med proizvajalci iz Tennesseeja.
Šifra: 802
Šifra: 796
Šifra: 716
Šifra: 8825
Šifra: 8708
Šifra: 8707
Šifra: 8706
Šifra: 8705
Šifra: 8704
Šifra: 8703
Šifra: 8702
Šifra: 8701
Šifra: 8700
Šifra: 8699
Šifra: 8652
Šifra: 8605
Šifra: 8604
Šifra: 8603
Šifra: 8549
Šifra: 8536
Šifra: 8487
Šifra: 8486
Šifra: 8452
Šifra: 8451