Košarica je prazna
Viski je krovni izraz za starane žgane pijače iz žitnih zrn, ki se lahko pridelajo kjer koli na svetu.
Vsi viskiji uporabljajo koruzo, pšenico, rž, oves ali ječmen, mnogi pa uporabljajo kombinacijo dveh ali treh različnih zrn. Različni deleži uporabljenih zrn igrajo pomembno vlogo pri določanju končnega profila viskija, prav tako procesi fermentacije in destilacije. Vrsta hrasta in čas, ki ga viski preživi v sodu, je tudi precej odločilen dejavnik okusa viskija. Nekatere države, kot so Škotska, Irska, ZDA in Kanada, imajo predpise, ki urejajo njegovo proizvodnjo. Razlika med whisky in whiskey je zgolj stvar črkovanja in ni večjih razlik glede sestavin ali postopka. Uporaba ali pomanjkanje črke "e" izhaja iz različnih zgodovinskih preferenc Irske in Škotske. Irski proizvajalci vključujejo "e", prakso, ki se je kasneje prenesla na ameriške viskije. Škotske destilarne ne uporabljajo "e" in temu sta sledili tako Kanada kot Japonska. V ZDA ni nenavadno, da se uporablja škotski "viski", zlasti med proizvajalci iz Tennesseeja.
Šifra: 791
Šifra: 739
Šifra: 3552
Šifra: 3519
Šifra: 3559
Šifra: 769
Šifra: 3429
Šifra: 1267
Šifra: 3297
Šifra: 3296
Šifra: 3295
Šifra: 3263
Šifra: 3203
Šifra: 3198
Šifra: 3170
Šifra: 3169
Šifra: 3163
Šifra: 3162
Šifra: 3160
Šifra: 3106
Šifra: 3105