Viskije so na Japonsko prvič prinesle ameriške vojaške odprave v 1850-ih. S črpanjem znanja iz škotskih viskijev zdaj narod proizvaja nekaj najboljših in najbolj modnih primerov žganja, ki temelji na žitu, in nekaj lastnega pridiha. Kakšna je razlika med japonskim in škotskim viskijem? Japonski viskiji imajo močan škotski vpliv, ne le zaradi podobnosti v proizvodnih metodah, ampak tudi zaradi sestavin. V zgodnjih letih so japonske žganjekuhe izdelovali samo z domačim ječmenom. Vendar pa poletni vročinski valovi in visoka vlažnost v rastni sezoni pomenijo, da je kakovost domače sorte nižja od kakovosti, uvožene iz Evrope. Zato je skoraj ves ječmen, ki se uporablja za izdelavo japonskega viskija, uvožen. Slogovno so japonski viskiji običajno manj šoti v primerjavi s škotskimi viskiji, čeprav obstajajo tudi vrhunski vzorci, ki imajo močan vpliv šote. Šota je razpadli rastlinski material, ki je nastajal več tisoč let in ga običajno najdemo na mokriščih. Voda je še en ključni dejavnik, ki prispeva k značajem japonskih viskijev. Novo ustanovljene destilarne na Japonskem se skoraj vse nahajajo na prostranih zemljiščih na višji nadmorski višini, z veliko okoliške vegetacije in blizu kakovostnih vodnih virov.
Mešani sladni viski KAMIKI prihaja iz močno duhovne države Japonske. S tem viskijem proizvajalci slavijo japonsko tradicijo in obrtniško znanje.
Ime je sestavljeno iz besed...
Ta omejena steklenica 12-letnega Suntory The Yamazaki je poklon edinstvenemu oblikovalskemu pristopu hiše Suntory, ki oživlja rokodelsko znanje "Monozukuri" in ga vključuje kot...
Suntory AO World Blend Whisky je mešanica viskijev iz najbolj znanih destilarn iz petih držav - Japonske, Škotske, Irske, Kanade in ZDA. Ta viski je izdelal mojster mešalec...
Destilarna Nagahama je bila ustanovljena leta 2016 in je najmanjša destilarna na Japonskem. Nahaja se na obali jezera Biwa, največjega jezera na Japonskem. To jezero imenujejo...
Hibiki 21 Years Old je izvrstna mešanica več kot 35 sladnih in žitnih viskijev, vključno z destilacijami iz priznanih destilarn, kot sta Yamazaki in Hakushu. Ti vrhunski viskiji...
Suntory Yamazaki 12 Year Old, izdelan iz močno šotnega ječmena, se odlikuje predvsem po orientalski noti sandalovine. Ta mu daje značaj, ki se ne more primerjati z nobenim...
Nikka je bila prvič predstavljena leta 2014 v omejeni izdaji "The Nikka 40 Years Old" ob Nikkini 80-letnici. Asimetrična oblika steklenice predstavlja plasti tradicije in...
Viski Akashi je edini viski na svetu, ki se proizvaja pod nadzorom velikega mojstra za izdelavo sakejev, tódžija.
Tako se pri proizvodnji viskija uporabljajo številne metode...
Glavni mešalnik je izjemno previden pri izbiri mešanic uporabljenih žit. Ta Togouchi je mešanica viskijev, ki so bili obdelani v domačih sodih za sake.
Ta viski je proizveden v destilarni Eigashima na Japonskem in je tradicionalno ustekleničen brez dodajanja barvil in brez hladilne filtracije.
Zorenje traja skupno pet let; dve...