Košarica je prazna
Sadjevec je destilat iz mešanice različnih vrst sadja. Pripravlja se na tradicionalni način navadno v bakrenih posodah.
Najbolj uporabljene sorte, ki se uporabljajo za sadjevec so jabolka, hruške in slive. Pri nas imamo Dolenjski sadjevec, ki ima zaščiteno označbo porekla z izrazito sadno aromo, ki nastane pri destilaciji mešanice različnih sort jabolk, hrušk, sliv in češpelj. Nemčija je poleg ostalih držav najbolj prepoznavna pri pridelavi. Sadjevec se pripravlja iz zrelega in dozorelega sadja, ki najprej zmeljemo oz. zdrobimo da dobimo iz njega sok. Za večji ekstrakt oziroma cvetico to sadje maceriramo nekaj časa in pri tem pridobimo na okusu. Drozgi nato dodamo kvasovke in po fermentaciji lahko začnemo z destilacijo. Kakovost sadjevca je v veliki meri odvisna od kvalitete sadja. Za predelavo se uporablja poletno sadje, ki ga je zaradi zrelosti potrebno takoj uporabiti in predstavlja slabšo kvaliteto destilata, jesensko sadje, zimsko sadje, ki mora odležati pred mletjem oziroma stiskanjem.
Šifra: 1544
Šifra: 1297
Šifra: 1294
Šifra: 1292
Šifra: 1116
Šifra: 4136
Šifra: 5801
Šifra: 5800
Šifra: 5799
Šifra: 5798
Šifra: 5797
Šifra: 5796
Šifra: 5794
Šifra: 5768
Šifra: 5767
Šifra: 5766
Šifra: 5765
Šifra: 5764
Šifra: 5762
Šifra: 5761