Sadjevec je destilat iz mešanice različnih vrst sadja. Pripravlja se na tradicionalni način navadno v bakrenih posodah.
Najbolj uporabljene sorte, ki se uporabljajo za sadjevec so jabolka, hruške in slive. Pri nas imamo Dolenjski sadjevec, ki ima zaščiteno označbo porekla z izrazito sadno aromo, ki nastane pri destilaciji mešanice različnih sort jabolk, hrušk, sliv in češpelj. Nemčija je poleg ostalih držav najbolj prepoznavna pri pridelavi. Sadjevec se pripravlja iz zrelega in dozorelega sadja, ki najprej zmeljemo oz. zdrobimo da dobimo iz njega sok. Za večji ekstrakt oziroma cvetico to sadje maceriramo nekaj časa in pri tem pridobimo na okusu. Drozgi nato dodamo kvasovke in po fermentaciji lahko začnemo z destilacijo. Kakovost sadjevca je v veliki meri odvisna od kvalitete sadja. Za predelavo se uporablja poletno sadje, ki ga je zaradi zrelosti potrebno takoj uporabiti in predstavlja slabšo kvaliteto destilata, jesensko sadje, zimsko sadje, ki mora odležati pred mletjem oziroma stiskanjem.
Badel Orahovac je tradicionalni grenko-sladek liker z aromo po oreščkih, ki poleg znanih zdravilnih lastnosti zagotavlja tudi užitek nepozabnega okusa in vonja. Ohranjanje...
Za nas je največji izziv narediti vrhunski sadni destilat iz sliv. Zato vsako leto na naši Tamnjanica eko plantaži posadimo nove nasade sliv, ker smatramo, da proces vrhunskega...
Tako je nastala blagovna znamka Dobrote Dolenjske, ki danes združuje že več kot 73 različnih ponudnikov z več kot 450 visokokakovostimi, certificiranimi izdelki z območja...
Dana je slovenski proizvajalec pijač z več kot šestdesetletno tracijo, kateremu usmeritev je visoka kakovost, varnost in zanesljivost proizvodov, ki jo dosegamo z upoštevanjem...