Košarica je prazna
Ves škotski viski je bil prvotno narejen iz ječmenovega slada. Komercialne destilarne so začele uvajati viski iz pšenice in rži v poznem 18. stoletju. Obstajata dve vrsti škotskega viskija: Malt viski, ki je izdelan po postopku Pot Still, in Grain viski, ki je izdelan po postopku Patent Still (ali Coffey Still). Malt viski je narejen samo iz ječmenovega slada, Grain viski pa iz ječmenovega slada skupaj z neslajenim ječmenom in drugimi žiti. Single malt je izdelan iz ječmenovega slada v Pot Still postopku v eni destilarni. Cilj je doseči zelo značilne okuse in odtenke, ki ponazarjajo slog posamezne destilarne. Blended oziroma mešani škotski viski je narejen s kombiniranjem več single maltov s pšeničnim in/ali koruznim viskijem Column still postopku pri destilatih. Škotski je ime za viski, ki je lahko narejen le na Škotskem. Starati se mora v hrastovih sodih najmanj tri leta. Poleg zahtev hrasta ni nobenih omejitev glede vrste hrastovega soda, tako da lahko škotske viskije starajo v novih ali rabljenih sodih, bivših sodih burbon-a ali sherry-a in drugih, če so narejeni iz hrasta.
Šifra: 5999
Šifra: 1340
Šifra: 5961
Šifra: 4149
Šifra: 1348
Šifra: 723
Šifra: 4150
Šifra: 5539
Šifra: 742
Šifra: 5433
Šifra: 5423
Šifra: 5419
Šifra: 5326
Šifra: 5325
Šifra: 5207
Šifra: 5157
Šifra: 5154
Šifra: 5153
Šifra: 4870
Šifra: 736
Šifra: 4842