Ves škotski viski je bil prvotno narejen iz ječmenovega slada. Komercialne destilarne so začele uvajati viski iz pšenice in rži v poznem 18. stoletju. Obstajata dve vrsti škotskega viskija: Malt viski, ki je izdelan po postopku Pot Still, in Grain viski, ki je izdelan po postopku Patent Still (ali Coffey Still). Malt viski je narejen samo iz ječmenovega slada, Grain viski pa iz ječmenovega slada skupaj z neslajenim ječmenom in drugimi žiti. Single malt je izdelan iz ječmenovega slada v Pot Still postopku v eni destilarni. Cilj je doseči zelo značilne okuse in odtenke, ki ponazarjajo slog posamezne destilarne. Blended oziroma mešani škotski viski je narejen s kombiniranjem več single maltov s pšeničnim in/ali koruznim viskijem Column still postopku pri destilatih. Škotski je ime za viski, ki je lahko narejen le na Škotskem. Starati se mora v hrastovih sodih najmanj tri leta. Poleg zahtev hrasta ni nobenih omejitev glede vrste hrastovega soda, tako da lahko škotske viskije starajo v novih ali rabljenih sodih, bivših sodih burbon-a ali sherry-a in drugih, če so narejeni iz hrasta.
Šifra: 716
Šifra: 8708
Šifra: 8707
Šifra: 8705
Šifra: 8704
Šifra: 8701
Šifra: 8699
Šifra: 8652
Šifra: 8605
Šifra: 8604
Šifra: 8549
Šifra: 8487
Šifra: 8452
Šifra: 725
Šifra: 8214
Šifra: 3912
Šifra: 8183
Šifra: 8155
Šifra: 8151
Šifra: 8150
Šifra: 8147
Šifra: 8146
Šifra: 8145
Šifra: 8140