0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
0
Košarica
0,00 €
0

Košarica je prazna

Brezplačna dostava za nakup nad 40 €
Dodaj v priljubljene

Vino Malvazija Rojac 0,75 l

Šifra: 159
Hočemo, da bi malvazijo pili vsi. Zato vam točimo to živahno vino, ki je zelo sveže, sočno, vendar s kompleksno uravnoteženo strukturo namenjeno lahkemu pitju.
Preberite več

Značilnosti izdelka:

Država: Slovenija
Letnik: 2021
Litraža: 0,75
Natural wine: Natural wine
Proizvajalec: Rojac
Regija: Istra
Sorta: Malvazija
Stil: Sveže belo
Stopnja sladkorja: suho
Vsebnost alkohola: 12,5

Preveri zalogo po poslovalnicah

Na zalogi (čas dostave 1-2 dni)
Cena:
12,90 €

ZAKAJ TO VINO:


Hočemo, da bi malvazijo pili vsi. Zato vam točimo to živahno vino, ki je zelo sveže, sočno, vendar s kompleksno uravnoteženo strukturo namenjeno lahkemu pitju. Narejena je iz organsko pridelanega grozdja, kateremu je dodana minimalna stopnja žvepla. Se sprašujete kako je lahko stopnja taninov v malvaziji nizka in je občutljiva na uporabo razpoložljivega žvepla? Mošt hladnega grozdja inokuliramo moštu, ki ga pripravimo dan prej, s čimer spodbudimo začetek hladne fermentacije, vino pa nato obdržimo nefiltrirano/motno do stekleničenja – le takrat uporabimo grobo filtracijo in z navojnim zamaškom vinu omogočimo ohraniti njegovo svežino v steklenici.



DEJSTVA:


Lokacija: Baredi, Slovenska Istra, Slovenija

Vinograd: Raven

Vinske sorte: Istrska malvazija

Geografska zaščita: ZGP, zaščiteno geografsko območje

Ekspozicija: Dno in pobočje griča, jugovzhod

Nadmorska višina: 150–180 m

Tla: Eocenski fliš, ki izvira iz morskih sedimentov s plastmi apnenca

Gojitvena oblika: Enojni guyot

Gostota sajenja (povprečno): 5500 trt/ha (2 m x 0,7 m)

Čas zasaditve trte: 1994–2004

Pridelek na trs, pridelek na površino: 0,75kg/trs, 4875kg/ha

Čas trgatve: Prvi teden v septembru, ročno obiranje v zgodnjih jutranjih urah zaradi potrebe po delu s hladnim grozdjem

Fermentacijske cisterne: Nerjaveče jeklene cisterne

Temperatura fermentacije: Kontrolirana pri 13 °C

Maceracija: Nič, od trgatve do nežnega stiskanja mine manj kot ena ura

Kvasovke: Inokulirana fermentacija, brez dodanih selekcioniranih kvasovk

Mlečnokislinski razkis: Brez

Zorenje: 6 mesecev v nerjavečih jeklenih cisternah, ustekleničeno marca 2017 glede na lunin koledar/ob pravi lunini meni

Bistrenje in filtracija: Bistrenje z organskim bentonitom, groba filtracija

Vsebnost alkohola:

Da bo uživanje še bolj popolno