Belo vino se proizvaja po vsem svetu iz različnih sort in regij. Belo vino oz. večina belih vin je pridelanih iz neposredno stisnjenega soka iz belega grozdja, kar pomeni, da se grozdje pobere in pripelje nazaj v klet, iz njega pa se njegov sok takoj iztisne (kar pomeni, da ima malo ali nič »stika s kožo«).
Načini, na katere je ta sok vinificiran po stiskanju, se razlikujejo od vinarja do vinarja, vendar je zaradi tega svet belega vina tako vznemirljiv. Po stiskanju se sok fermentira z naravnimi (spontanimi/domačimi) ali gojenimi kvasovkami v različnih posodah. Jeklo, hrast in cement so najpogostejše posode za vinifikacijo in staranje. Številna bela vina so v celoti vinificirana v jeklu, saj ta material zadržuje kisik iz posode in ohranja naravno kislino v soku. (V vinu je kislost dobra in zaželena stvar.) Na drugem koncu spektra vinifikacija in staranje v hrastovem sodu omogoča, da zelo majhna količina kisika pride v stik s sokom. To dodaja različne teksture in večplastne okuse določenemu vinu. Staranje cementa je nekakšen hibrid obeh, saj cement zagotavlja oksidativno okolje, ne da bi vinu dal okus po hrastu. Svetovne najbolj poznane sorte belih vin so Chardonnay, Sauvignon ter Rizling.
Šifra: 2704
Šifra: 5978
Šifra: 5094
Šifra: 4727
Šifra: 3834
Šifra: 3819
Šifra: 4314
Šifra: 2719
Šifra: 1772
Šifra: 296
Šifra: 151
Šifra: 8817
Šifra: 8736
Šifra: 8735
Šifra: 8725
Šifra: 8724
Šifra: 8723
Šifra: 8722
Šifra: 8712
Šifra: 8711
Šifra: 8710
Šifra: 8655