0
Košarica
0,00 €
menu zapri
0
Košarica
0,00 €

Filtriraj izdelke

Rdeče vino

Ko gre za pripravo rdečega vina, pride v poštev veliko stvari. Toda eden najpomembnejših dejavnikov je nekaj, kar se imenuje proces maceracije.

To je v bistvu proces, kako dolgo ostane sok grozdja v stiku z lupino. Obdobje maceracije lahko traja od 10 do 40 dni in pomaga določiti strukturo vina. V vinu tanini ali čreslovine izvirajo iz lupine grozdja, pečk (semen), stebel ali celo lesenih sodov, ki se uporabljajo med staranjem. In prav oni dajejo vinu teksturo. Nekatera vina bodo imela manj taninov kot druga. Na primer, belo vino ima običajno manj taninov kot rdeče. To je zato, ker je postopek pridelave vina za vsak stil vina drugačen. Med pridelavo rdečega vina obstaja velik stik med sokom in zdrobljenimi lupinami in semeni grozdja. Ravno zaradi samih taninov so rdeča vina bolj naklonjena staranju. Starajo se na različne načine od teh je najbolj razširjen staranje v hrastu. Svetovno najbolj poznane rdeče sorte so merlot, cabarnet sauvignon, cabarnet franc, modri pinot.

Več...
Filter
Prikazanih 1272 - 1274 od 1274 izdelkov
Način prikaza:
V prihodu

Šifra: 359

Mlado, suho, sveže, rubinasto rdeče vino z nizko alkoholno stopnjo. Zvrst belih in rdečih sort.Priznano tradicionalno poimenovanje.
Cena z DDV:
3,50 €
Obvesti me
V prihodu

Šifra: 355

Odlikuje ga bogata tradicija izbranih okusov. Vino je starano v irskih sodih za viski, izdelanih iz ameriškega belega hrasta. Slednjemu je dodano vrhunsko sadje, ki poskrbi za...
Cena z DDV:
21,85 €
Obvesti me