Košarica je prazna
Ko gre za pripravo rdečega vina, pride v poštev veliko stvari. Toda eden najpomembnejših dejavnikov je nekaj, kar se imenuje proces maceracije.
To je v bistvu proces, kako dolgo ostane sok grozdja v stiku z lupino. Obdobje maceracije lahko traja od 10 do 40 dni in pomaga določiti strukturo vina. V vinu tanini ali čreslovine izvirajo iz lupine grozdja, pečk (semen), stebel ali celo lesenih sodov, ki se uporabljajo med staranjem. In prav oni dajejo vinu teksturo. Nekatera vina bodo imela manj taninov kot druga. Na primer, belo vino ima običajno manj taninov kot rdeče. To je zato, ker je postopek pridelave vina za vsak stil vina drugačen. Med pridelavo rdečega vina obstaja velik stik med sokom in zdrobljenimi lupinami in semeni grozdja. Ravno zaradi samih taninov so rdeča vina bolj naklonjena staranju. Starajo se na različne načine od teh je najbolj razširjen staranje v hrastu. Svetovno najbolj poznane rdeče sorte so merlot, cabarnet sauvignon, cabarnet franc, modri pinot.
Šifra: 4219
Šifra: 4218
Šifra: 4034
Šifra: 3710
Šifra: 3705
Šifra: 3704
Šifra: 3703
Šifra: 3702
Šifra: 3692
Šifra: 3690
Šifra: 3687
Šifra: 3685
Šifra: 3682
Šifra: 3681
Šifra: 357
Šifra: 5837
Šifra: 5888
Šifra: 5887