Ko gre za pripravo rdečega vina, pride v poštev veliko stvari. Toda eden najpomembnejših dejavnikov je nekaj, kar se imenuje proces maceracije.
To je v bistvu proces, kako dolgo ostane sok grozdja v stiku z lupino. Obdobje maceracije lahko traja od 10 do 40 dni in pomaga določiti strukturo vina. V vinu tanini ali čreslovine izvirajo iz lupine grozdja, pečk (semen), stebel ali celo lesenih sodov, ki se uporabljajo med staranjem. In prav oni dajejo vinu teksturo. Nekatera vina bodo imela manj taninov kot druga. Na primer, belo vino ima običajno manj taninov kot rdeče. To je zato, ker je postopek pridelave vina za vsak stil vina drugačen. Med pridelavo rdečega vina obstaja velik stik med sokom in zdrobljenimi lupinami in semeni grozdja. Ravno zaradi samih taninov so rdeča vina bolj naklonjena staranju. Starajo se na različne načine od teh je najbolj razširjen staranje v hrastu. Svetovno najbolj poznane rdeče sorte so merlot, cabarnet sauvignon, cabarnet franc, modri pinot.
Šifra: 8787
Šifra: 8786
Šifra: 8785
Šifra: 8784
Šifra: 8779
Šifra: 8778
Šifra: 8777
Šifra: 8776
Šifra: 8773
Šifra: 8770
Šifra: 8769
Šifra: 8768
Šifra: 8767
Šifra: 8764
Šifra: 8761
Šifra: 8760
Šifra: 8759
Šifra: 8758
Šifra: 8757
Šifra: 8755
Šifra: 8753
Šifra: 8751
Šifra: 8750
Šifra: 8749