Ko gre za pripravo rdečega vina, pride v poštev veliko stvari. Toda eden najpomembnejših dejavnikov je nekaj, kar se imenuje proces maceracije.
To je v bistvu proces, kako dolgo ostane sok grozdja v stiku z lupino. Obdobje maceracije lahko traja od 10 do 40 dni in pomaga določiti strukturo vina. V vinu tanini ali čreslovine izvirajo iz lupine grozdja, pečk (semen), stebel ali celo lesenih sodov, ki se uporabljajo med staranjem. In prav oni dajejo vinu teksturo. Nekatera vina bodo imela manj taninov kot druga. Na primer, belo vino ima običajno manj taninov kot rdeče. To je zato, ker je postopek pridelave vina za vsak stil vina drugačen. Med pridelavo rdečega vina obstaja velik stik med sokom in zdrobljenimi lupinami in semeni grozdja. Ravno zaradi samih taninov so rdeča vina bolj naklonjena staranju. Starajo se na različne načine od teh je najbolj razširjen staranje v hrastu. Svetovno najbolj poznane rdeče sorte so merlot, cabarnet sauvignon, cabarnet franc, modri pinot.
Šifra: 8827
Šifra: 8822
Šifra: 8819
Šifra: 8818
Šifra: 8814
Šifra: 8813
Šifra: 8812
Šifra: 8811
Šifra: 8810
Šifra: 8808
Šifra: 8807
Šifra: 8806
Šifra: 8805
Šifra: 8804
Šifra: 8803
Šifra: 8801
Šifra: 8800
Šifra: 8799
Šifra: 8798
Šifra: 8796
Šifra: 8795
Šifra: 8794
Šifra: 8792
Šifra: 8786