Ko gre za pripravo rdečega vina, pride v poštev veliko stvari. Toda eden najpomembnejših dejavnikov je nekaj, kar se imenuje proces maceracije.
To je v bistvu proces, kako dolgo ostane sok grozdja v stiku z lupino. Obdobje maceracije lahko traja od 10 do 40 dni in pomaga določiti strukturo vina. V vinu tanini ali čreslovine izvirajo iz lupine grozdja, pečk (semen), stebel ali celo lesenih sodov, ki se uporabljajo med staranjem. In prav oni dajejo vinu teksturo. Nekatera vina bodo imela manj taninov kot druga. Na primer, belo vino ima običajno manj taninov kot rdeče. To je zato, ker je postopek pridelave vina za vsak stil vina drugačen. Med pridelavo rdečega vina obstaja velik stik med sokom in zdrobljenimi lupinami in semeni grozdja. Ravno zaradi samih taninov so rdeča vina bolj naklonjena staranju. Starajo se na različne načine od teh je najbolj razširjen staranje v hrastu. Svetovno najbolj poznane rdeče sorte so merlot, cabarnet sauvignon, cabarnet franc, modri pinot.
Šifra: 8405
Šifra: 8403
Šifra: 8400
Šifra: 8399
Šifra: 8398
Šifra: 418
Šifra: 8397
Šifra: 8393
Šifra: 8391
Šifra:
Šifra: 8322
Šifra: 8321
Šifra: 8319
Šifra: 8317
Šifra: 8316
Šifra: 8315
Šifra: 8313
Šifra: 8312
Šifra: 8311
Šifra: 8310
Šifra: 8309
Šifra: 8308
Šifra: 8307
Šifra: 8306