Ko gre za pripravo rdečega vina, pride v poštev veliko stvari. Toda eden najpomembnejših dejavnikov je nekaj, kar se imenuje proces maceracije.
To je v bistvu proces, kako dolgo ostane sok grozdja v stiku z lupino. Obdobje maceracije lahko traja od 10 do 40 dni in pomaga določiti strukturo vina. V vinu tanini ali čreslovine izvirajo iz lupine grozdja, pečk (semen), stebel ali celo lesenih sodov, ki se uporabljajo med staranjem. In prav oni dajejo vinu teksturo. Nekatera vina bodo imela manj taninov kot druga. Na primer, belo vino ima običajno manj taninov kot rdeče. To je zato, ker je postopek pridelave vina za vsak stil vina drugačen. Med pridelavo rdečega vina obstaja velik stik med sokom in zdrobljenimi lupinami in semeni grozdja. Ravno zaradi samih taninov so rdeča vina bolj naklonjena staranju. Starajo se na različne načine od teh je najbolj razširjen staranje v hrastu. Svetovno najbolj poznane rdeče sorte so merlot, cabarnet sauvignon, cabarnet franc, modri pinot.
Šifra: 8300
Šifra: 8299
Šifra: 8298
Šifra: 8297
Šifra: 8296
Šifra: 8295
Šifra: 8294
Šifra: 8293
Šifra: 8292
Šifra: 8291
Šifra: 8288
Šifra: 8287
Šifra: 8286
Šifra: 8285
Šifra: 8284
Šifra: 8283
Šifra: 8282
Šifra: 8280
Šifra: 8279
Šifra: 8278
Šifra: 8277
Šifra: 8276
Šifra: 8275
Šifra: 8274