Ko gre za pripravo rdečega vina, pride v poštev veliko stvari. Toda eden najpomembnejših dejavnikov je nekaj, kar se imenuje proces maceracije.
To je v bistvu proces, kako dolgo ostane sok grozdja v stiku z lupino. Obdobje maceracije lahko traja od 10 do 40 dni in pomaga določiti strukturo vina. V vinu tanini ali čreslovine izvirajo iz lupine grozdja, pečk (semen), stebel ali celo lesenih sodov, ki se uporabljajo med staranjem. In prav oni dajejo vinu teksturo. Nekatera vina bodo imela manj taninov kot druga. Na primer, belo vino ima običajno manj taninov kot rdeče. To je zato, ker je postopek pridelave vina za vsak stil vina drugačen. Med pridelavo rdečega vina obstaja velik stik med sokom in zdrobljenimi lupinami in semeni grozdja. Ravno zaradi samih taninov so rdeča vina bolj naklonjena staranju. Starajo se na različne načine od teh je najbolj razširjen staranje v hrastu. Svetovno najbolj poznane rdeče sorte so merlot, cabarnet sauvignon, cabarnet franc, modri pinot.
Šifra: 8273
Šifra: 8270
Šifra: 8269
Šifra: 8268
Šifra: 8267
Šifra: 8264
Šifra: 8263
Šifra: 8262
Šifra: 8260
Šifra: 8259
Šifra: 8258
Šifra: 8257
Šifra: 8256
Šifra: 8255
Šifra: 8254
Šifra: 8253
Šifra: 8251
Šifra: 8250
Šifra: 8247
Šifra: 8246
Šifra: 8245
Šifra: 8244
Šifra: 8238
Šifra: 8234