Ko gre za pripravo rdečega vina, pride v poštev veliko stvari. Toda eden najpomembnejših dejavnikov je nekaj, kar se imenuje proces maceracije.
To je v bistvu proces, kako dolgo ostane sok grozdja v stiku z lupino. Obdobje maceracije lahko traja od 10 do 40 dni in pomaga določiti strukturo vina. V vinu tanini ali čreslovine izvirajo iz lupine grozdja, pečk (semen), stebel ali celo lesenih sodov, ki se uporabljajo med staranjem. In prav oni dajejo vinu teksturo. Nekatera vina bodo imela manj taninov kot druga. Na primer, belo vino ima običajno manj taninov kot rdeče. To je zato, ker je postopek pridelave vina za vsak stil vina drugačen. Med pridelavo rdečega vina obstaja velik stik med sokom in zdrobljenimi lupinami in semeni grozdja. Ravno zaradi samih taninov so rdeča vina bolj naklonjena staranju. Starajo se na različne načine od teh je najbolj razširjen staranje v hrastu. Svetovno najbolj poznane rdeče sorte so merlot, cabarnet sauvignon, cabarnet franc, modri pinot.
Šifra: 7663
Šifra: 7662
Šifra: 7661
Šifra: 7660
Šifra: 7659
Šifra: 7658
Šifra: 7657
Šifra: 7656
Šifra: 7655
Šifra: 7654
Šifra: 7653
Šifra: 7652
Šifra: 7651
Šifra: 7650
Šifra: 7649
Šifra: 7648
Šifra: 7647
Šifra: 7646
Šifra: 7645
Šifra: 7644
Šifra: 7643
Šifra: 7642
Šifra: 7641
Šifra: 7640