Ko gre za pripravo rdečega vina, pride v poštev veliko stvari. Toda eden najpomembnejših dejavnikov je nekaj, kar se imenuje proces maceracije.
To je v bistvu proces, kako dolgo ostane sok grozdja v stiku z lupino. Obdobje maceracije lahko traja od 10 do 40 dni in pomaga določiti strukturo vina. V vinu tanini ali čreslovine izvirajo iz lupine grozdja, pečk (semen), stebel ali celo lesenih sodov, ki se uporabljajo med staranjem. In prav oni dajejo vinu teksturo. Nekatera vina bodo imela manj taninov kot druga. Na primer, belo vino ima običajno manj taninov kot rdeče. To je zato, ker je postopek pridelave vina za vsak stil vina drugačen. Med pridelavo rdečega vina obstaja velik stik med sokom in zdrobljenimi lupinami in semeni grozdja. Ravno zaradi samih taninov so rdeča vina bolj naklonjena staranju. Starajo se na različne načine od teh je najbolj razširjen staranje v hrastu. Svetovno najbolj poznane rdeče sorte so merlot, cabarnet sauvignon, cabarnet franc, modri pinot.
Šifra: 7605
Šifra: 7603
Šifra: 7602
Šifra: 7601
Šifra: 7600
Šifra: 7599
Šifra: 7598
Šifra: 7597
Šifra: 7596
Šifra: 7595
Šifra: 7594
Šifra: 7593
Šifra: 7592
Šifra: 7591
Šifra: 7590
Šifra: 7589
Šifra: 7588
Šifra: 7587
Šifra: 7586
Šifra: 7585
Šifra: 7584
Šifra: 7583
Šifra: 7582
Šifra: 7581