Ko gre za pripravo rdečega vina, pride v poštev veliko stvari. Toda eden najpomembnejših dejavnikov je nekaj, kar se imenuje proces maceracije.
To je v bistvu proces, kako dolgo ostane sok grozdja v stiku z lupino. Obdobje maceracije lahko traja od 10 do 40 dni in pomaga določiti strukturo vina. V vinu tanini ali čreslovine izvirajo iz lupine grozdja, pečk (semen), stebel ali celo lesenih sodov, ki se uporabljajo med staranjem. In prav oni dajejo vinu teksturo. Nekatera vina bodo imela manj taninov kot druga. Na primer, belo vino ima običajno manj taninov kot rdeče. To je zato, ker je postopek pridelave vina za vsak stil vina drugačen. Med pridelavo rdečega vina obstaja velik stik med sokom in zdrobljenimi lupinami in semeni grozdja. Ravno zaradi samih taninov so rdeča vina bolj naklonjena staranju. Starajo se na različne načine od teh je najbolj razširjen staranje v hrastu. Svetovno najbolj poznane rdeče sorte so merlot, cabarnet sauvignon, cabarnet franc, modri pinot.
Šifra: 7716
Šifra: 7715
Šifra: 7714
Šifra: 7713
Šifra: 7711
Šifra: 7710
Šifra: 7709
Šifra: 7708
Šifra: 7707
Šifra: 7706
Šifra: 7705
Šifra: 7704
Šifra: 7703
Šifra: 7702
Šifra: 7701
Šifra: 7700
Šifra: 7699
Šifra: 7697
Šifra: 7696
Šifra: 7695
Šifra: 7694
Šifra: 7693
Šifra: 7692
Šifra: 7691