Ko gre za pripravo rdečega vina, pride v poštev veliko stvari. Toda eden najpomembnejših dejavnikov je nekaj, kar se imenuje proces maceracije.
To je v bistvu proces, kako dolgo ostane sok grozdja v stiku z lupino. Obdobje maceracije lahko traja od 10 do 40 dni in pomaga določiti strukturo vina. V vinu tanini ali čreslovine izvirajo iz lupine grozdja, pečk (semen), stebel ali celo lesenih sodov, ki se uporabljajo med staranjem. In prav oni dajejo vinu teksturo. Nekatera vina bodo imela manj taninov kot druga. Na primer, belo vino ima običajno manj taninov kot rdeče. To je zato, ker je postopek pridelave vina za vsak stil vina drugačen. Med pridelavo rdečega vina obstaja velik stik med sokom in zdrobljenimi lupinami in semeni grozdja. Ravno zaradi samih taninov so rdeča vina bolj naklonjena staranju. Starajo se na različne načine od teh je najbolj razširjen staranje v hrastu. Svetovno najbolj poznane rdeče sorte so merlot, cabarnet sauvignon, cabarnet franc, modri pinot.
Šifra: 7639
Šifra: 7638
Šifra: 7637
Šifra: 7636
Šifra: 7635
Šifra: 7634
Šifra: 7632
Šifra: 7631
Šifra: 7630
Šifra: 7629
Šifra: 7628
Šifra: 7627
Šifra: 7626
Šifra: 7624
Šifra: 7623
Šifra: 7622
Šifra: 7621
Šifra: 7620
Šifra: 7619
Šifra: 7618
Šifra: 7617
Šifra: 7616
Šifra: 7615
Šifra: 7614