Ko gre za pripravo rdečega vina, pride v poštev veliko stvari. Toda eden najpomembnejših dejavnikov je nekaj, kar se imenuje proces maceracije.
To je v bistvu proces, kako dolgo ostane sok grozdja v stiku z lupino. Obdobje maceracije lahko traja od 10 do 40 dni in pomaga določiti strukturo vina. V vinu tanini ali čreslovine izvirajo iz lupine grozdja, pečk (semen), stebel ali celo lesenih sodov, ki se uporabljajo med staranjem. In prav oni dajejo vinu teksturo. Nekatera vina bodo imela manj taninov kot druga. Na primer, belo vino ima običajno manj taninov kot rdeče. To je zato, ker je postopek pridelave vina za vsak stil vina drugačen. Med pridelavo rdečega vina obstaja velik stik med sokom in zdrobljenimi lupinami in semeni grozdja. Ravno zaradi samih taninov so rdeča vina bolj naklonjena staranju. Starajo se na različne načine od teh je najbolj razširjen staranje v hrastu. Svetovno najbolj poznane rdeče sorte so merlot, cabarnet sauvignon, cabarnet franc, modri pinot.
Šifra: 7580
Šifra: 7579
Šifra: 7578
Šifra: 7572
Šifra: 7571
Šifra: 7570
Šifra: 7569
Šifra: 7568
Šifra: 7567
Šifra: 7566
Šifra: 7565
Šifra: 7564
Šifra: 7563
Šifra: 7562
Šifra: 7561
Šifra: 7559
Šifra: 7558
Šifra: 7557
Šifra: 7556
Šifra: 7555
Šifra: 7554
Šifra: 7553
Šifra: 7552
Šifra: 7551