Ko gre za pripravo rdečega vina, pride v poštev veliko stvari. Toda eden najpomembnejših dejavnikov je nekaj, kar se imenuje proces maceracije.
To je v bistvu proces, kako dolgo ostane sok grozdja v stiku z lupino. Obdobje maceracije lahko traja od 10 do 40 dni in pomaga določiti strukturo vina. V vinu tanini ali čreslovine izvirajo iz lupine grozdja, pečk (semen), stebel ali celo lesenih sodov, ki se uporabljajo med staranjem. In prav oni dajejo vinu teksturo. Nekatera vina bodo imela manj taninov kot druga. Na primer, belo vino ima običajno manj taninov kot rdeče. To je zato, ker je postopek pridelave vina za vsak stil vina drugačen. Med pridelavo rdečega vina obstaja velik stik med sokom in zdrobljenimi lupinami in semeni grozdja. Ravno zaradi samih taninov so rdeča vina bolj naklonjena staranju. Starajo se na različne načine od teh je najbolj razširjen staranje v hrastu. Svetovno najbolj poznane rdeče sorte so merlot, cabarnet sauvignon, cabarnet franc, modri pinot.
Šifra: 7783
Šifra: 7782
Šifra: 7781
Šifra: 7779
Šifra: 7778
Šifra: 7777
Šifra: 7776
Šifra: 7775
Šifra: 7774
Šifra: 7773
Šifra: 7772
Šifra: 7771
Šifra: 7770
Šifra: 7768
Šifra: 7767
Šifra: 7765
Šifra: 7764
Šifra: 7762
Šifra: 7761
Šifra: 7760
Šifra: 7757
Šifra: 7755
Šifra: 7754
Šifra: 7753