Ko gre za pripravo rdečega vina, pride v poštev veliko stvari. Toda eden najpomembnejših dejavnikov je nekaj, kar se imenuje proces maceracije.
To je v bistvu proces, kako dolgo ostane sok grozdja v stiku z lupino. Obdobje maceracije lahko traja od 10 do 40 dni in pomaga določiti strukturo vina. V vinu tanini ali čreslovine izvirajo iz lupine grozdja, pečk (semen), stebel ali celo lesenih sodov, ki se uporabljajo med staranjem. In prav oni dajejo vinu teksturo. Nekatera vina bodo imela manj taninov kot druga. Na primer, belo vino ima običajno manj taninov kot rdeče. To je zato, ker je postopek pridelave vina za vsak stil vina drugačen. Med pridelavo rdečega vina obstaja velik stik med sokom in zdrobljenimi lupinami in semeni grozdja. Ravno zaradi samih taninov so rdeča vina bolj naklonjena staranju. Starajo se na različne načine od teh je najbolj razširjen staranje v hrastu. Svetovno najbolj poznane rdeče sorte so merlot, cabarnet sauvignon, cabarnet franc, modri pinot.
Šifra: 7752
Šifra: 7751
Šifra: 7750
Šifra: 7748
Šifra: 7747
Šifra: 7745
Šifra: 7744
Šifra: 7743
Šifra: 7738
Šifra: 7737
Šifra: 7736
Šifra: 7735
Šifra: 7734
Šifra: 7733
Šifra: 7731
Šifra: 7730
Šifra: 7728
Šifra: 7727
Šifra: 7726
Šifra: 7725
Šifra: 7720
Šifra: 7719
Šifra: 7718
Šifra: 7717