Ko gre za pripravo rdečega vina, pride v poštev veliko stvari. Toda eden najpomembnejših dejavnikov je nekaj, kar se imenuje proces maceracije.
To je v bistvu proces, kako dolgo ostane sok grozdja v stiku z lupino. Obdobje maceracije lahko traja od 10 do 40 dni in pomaga določiti strukturo vina. V vinu tanini ali čreslovine izvirajo iz lupine grozdja, pečk (semen), stebel ali celo lesenih sodov, ki se uporabljajo med staranjem. In prav oni dajejo vinu teksturo. Nekatera vina bodo imela manj taninov kot druga. Na primer, belo vino ima običajno manj taninov kot rdeče. To je zato, ker je postopek pridelave vina za vsak stil vina drugačen. Med pridelavo rdečega vina obstaja velik stik med sokom in zdrobljenimi lupinami in semeni grozdja. Ravno zaradi samih taninov so rdeča vina bolj naklonjena staranju. Starajo se na različne načine od teh je najbolj razširjen staranje v hrastu. Svetovno najbolj poznane rdeče sorte so merlot, cabarnet sauvignon, cabarnet franc, modri pinot.
Šifra: 9029
Šifra: 9024
Šifra: 8747
Šifra: 9017
Šifra: 8993
Šifra: 8979
Šifra: 8951
Šifra: 8940
Šifra: 8939
Šifra: 8917
Šifra: 499
Šifra: 8856
Šifra: 8809
Šifra: 8808
Šifra: 8804
Šifra: 8800
Šifra: 8787
Šifra: 8769
Šifra: 8768
Šifra: 8767
Šifra: 8755
Šifra: 8753
Šifra: 8740
Šifra: 8739