Ko gre za pripravo rdečega vina, pride v poštev veliko stvari. Toda eden najpomembnejših dejavnikov je nekaj, kar se imenuje proces maceracije.
To je v bistvu proces, kako dolgo ostane sok grozdja v stiku z lupino. Obdobje maceracije lahko traja od 10 do 40 dni in pomaga določiti strukturo vina. V vinu tanini ali čreslovine izvirajo iz lupine grozdja, pečk (semen), stebel ali celo lesenih sodov, ki se uporabljajo med staranjem. In prav oni dajejo vinu teksturo. Nekatera vina bodo imela manj taninov kot druga. Na primer, belo vino ima običajno manj taninov kot rdeče. To je zato, ker je postopek pridelave vina za vsak stil vina drugačen. Med pridelavo rdečega vina obstaja velik stik med sokom in zdrobljenimi lupinami in semeni grozdja. Ravno zaradi samih taninov so rdeča vina bolj naklonjena staranju. Starajo se na različne načine od teh je najbolj razširjen staranje v hrastu. Svetovno najbolj poznane rdeče sorte so merlot, cabarnet sauvignon, cabarnet franc, modri pinot.
Šifra: 8624
Šifra: 8623
Šifra: 8621
Šifra: 8619
Šifra: 8546
Šifra: 8537
Šifra: 344
Šifra: 8446
Šifra: 8398
Šifra: 8359
Šifra: 8358
Šifra: 8357
Šifra: 8354
Šifra: 8353
Šifra: 8350
Šifra: 8343
Šifra: 8342
Šifra: 8313
Šifra: 8291
Šifra: 8284
Šifra: 8270
Šifra: 8269
Šifra: 8267
Šifra: 8254